Terapia­ryhmät Tampere

Ryhmä- ja monimuotokuntoutus antaa vertaistukea ja turvallisen ympäristön harjoitella arkielämän taitoja ja sosiaalista vuorovaikutusta. Ryhmät kootaan kuntoutujista, jotka tarvitsevat tukea ja harjoitusta samankaltaisissa asioissa.

Miten varaan paikan?

Ala- ja yläkouluikäiset

 

SOTOKU – sosiaalisen toimintakyvyn ryhmäkuntoutus soveltuu kouluikäisille lapsille ja nuorille, joilla on ensisijaisesti vaikeuksia sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja toiminnanohjauksessa sekä autismikirjon piirteitä/häiriö.

Hakuaika Tampereen ryhmäkuntoutukseen on 1.4-30.4.2022.

Ryhmäkuntoutuksen toteutus

4–6 hengen lasten ja nuorten kuntoutusryhmät kokoontuvat syksystä kevääseen viikoittain 90 min x 45krt sisältäen vanhempainryhmät noin kerran kuussa.

Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti arkipäivisin iltapäivällä tai alkuillasta koulupäivän jälkeen. Ryhmän kokoontumisajankohtaan tai viikonpäivään ei valitettavasti voi vaikuttaa.

Lisäksi kuntoutusvuoteen kuuluu koulun kanssa tehtävä yhteistyö ja verkostoneuvottelut (1–2 neuvottelua).

Miten hoitopolku alkaa?

Terapiaklinikan terapiaryhmiin voi tulla sairaanhoitopiirin, kunnan tai kaupungin tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella.

Ryhmiin ilmoittaudutaan lomakkeella, joka lähetetään meille suojatun sähköpostin kautta tai osoitteeseen Mehiläinen Terapiaklinikka, Ryhmähakemus, Hataanpään valtatie 26, 33100 Tampere.

Ilmoittautumislomakkeen (pdf) täyttää terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on yhdessä hoitavan lääkärin ja vanhempien kanssa arvioinut alustavasti ryhmän sopivuuden lapselle, nuorelle tai aikuiselle.

Ryhmäpaikan saamisesta ilmoitetaan hakemuksen täyttäneelle yhteyshenkilölle, jonka jälkeen voimme käynnistää maksusitoumusjärjestelyt.

Kysy lisää vapaista paikoista ja muista käytännön järjestelyistä asiakaskoordinaattoriltamme p. 050 348 3975 tai tampere.terapiaklinikka@mehilainen.fi Voit myös tilata esitteen kevään ryhmistä: kirsi.helevirta@mehilainen.fi Kuntoutuksen sisältöä koskeviin kysymyksiin vastaa aluejohtaja Sirkku Suominen p. 043 820 2225, sirkku.suominen@mehilainen.fi