Palvelut

Hippo Terapiaklinikka tarjoaa lääkärinpalveluita, psykologisia tutkimuksia sekä puheterapia- ja toimintaterapia-arvioita.

 

 

Tutkimuksiin voit hakeutua joko lääkärin lähetteellä tai omakustanteisesti esimerkiksi vakuutusyhtiön kautta.

Tutkimuspaketteihin voidaan sisällyttää myös useampia palautetapaamisia (esim. erikseen vanhemmille ja kouluun/päiväkotiin) tai konsultaatiokäyntejä tutkimuksen perusteella annettujen suositusten toteuttamiseksi esimerkiksi koululla tai päiväkodissa.

Ennen ajanvarausta / maksusitoumuksen tekemistä on tärkeää ottaa yhteyttä Hippoon ja keskustella sopivan tutkimuspaketin sisällöstä.

AJANVARAUS
HINNASTO

 

”Pojallemme suositeltiin koulusta neuropsykologista tutkimusta oppimisprosessin tukemiseksi. Kun hakeuduimme Hippo Terapiaklinikalle minulle osattiin heti kertoa, mihin kuntoutuksella pyritään ja mitkä ovat terapian tavoitteet.”

Hippo Terapiaklinikka tarjoaa puheterapiaa, neuropsykologista kuntoutusta, toimintaterapiaa, musiikkiterapiaa ja psykoterapiaa. Päiväkuntoutus ja änkyttävien sopeutumisvalmennuskurssi kuuluvat myös palveluihimme.


Yksilöterapiassa asiakas työskentelee yhden terapeutin kanssa. Psykoterapiat toteutetaan pääosin yksilöterapiana. Muiden terapiamuodojen osalta yksilöterapia sopii käytettäväksi silloin, kun tavoitteena on vahvistaa yksittäisiä taitoja eikä ole erityistä tarvetta saada kehitykselle ryhmämuotoista tukea.

Ryhmäkuntoutusta suosittelemme silloin, kun opittavien taitojen kehittyminen edellyttää toimimista ryhmässä. Ryhmäterapian tavoitteena on vahvistaa sosiaalisia taitoja ja minäkuvaa sekä kehittää kielellisiin taitoihin, toiminnanohjaukseen ja tunnesäätelyyn liittyviä prosesseja. Ryhmäterapiaa ohjaavat kaksi saman alan osaajaa, esimerkiksi kaksi psykologia tai kaksi puheterapeuttia.

Terapiamuodoista, niiden tavoitteista ja hyödyistä saat lisätietoa lataamalla palveluoppaamme.
ILMOITTAUDU RYHMÄTERAPIAAN

PÄIVÄKUNTOUTUS
Hippo Terapiaklinikan keväällä 2017 alkaviin päiväkuntoutusryhmiin on vielä tilaa
1) Traumaattisen aivovamman saaneiden yli 16-vuotiaiden kuntoutus
2) Aivoverenkiertohäiriön saaneiden kommunikaatioon painottuva kuntoutus
Lisää tietoa Hipon päiväkuntoutukseen hakeutumisesta tästä ja ilmoittautumislomake tästä.

ÄNKYTYS
SÄY ja Hippo Terapiaklinikka Oy järjestävät kaksi sopeutumisvalmennuskurssia 9-16 vuotiaille lapsille, joiden puheessa on änkytystä. Vuoden 2017 kurssit järjestetään Lapinniemen kylpylässä Tampereella keväällä.

“Ryhmäterapiassa on hienoa, että lapset saavat tuntea olevansa tärkeitä ja ryhmä on riittävän pieni. Hipossa panostetaan lasten viihtyvyyteen.”

“Lapsi on innoissaan ja nauttii ryhmäterapiasta ja sen tuomista kavereista. Tekeminen on luovaa ja monipuolista, suuri nautinto lapselle.”

Moniterapiassa yhdistyvät eri terapiamuodot ja saat käyttöösi usean asiantuntijan huippuosaamisen ja näkemykset.

Terapiasivu-pieni-pallo

Moniterapiassa ohjaajaparina on kaksi eri alan ammattilaista, esimerkiksi puheterapeutti ja neuropsykologi tai toimintaterapeutti ja psykoterapeutti. Moniterapian tavoitteet voivat liittyä toiminnanohjaukseen ja tarkkaavaisuuteen, kielellisiin häiriöihin tai tunnesäätelyyn ja sosiaalisiin taitoihin. Ryhmät pyritään muodostamaan mahdollisimman yhtenäisiksi kuntoutustavoitteen, lasten kognitiivisen tason ja ikärakenteen mukaan.

Moniterapiaan sisältyy lastenneurologin / lastenpsykiatrin konsultaatiokäynti. Kelan standardeissa moniterapia kulkee nimellä monimuotoryhmäkuntoutus. Tutustu kaupunkikohtaisiin ryhmiimme:

 

Jyväskylän terapiaryhmät 2017-2018

Ilmoittautuminen 
Voit tiedustella vapaita paikkoja asiakaspalvelustamme 

Tampereen terapiaryhmät 2017-2018

Ilmoittautuminen
Voit tiedustella vapaita paikkoja asiakaspalvelustamme

Turun terapiaryhmät 2017-2018

Ilmoittautuminen 
Voit tiedustella vapaita paikkoja asiakaspalvelustamme

Helsingin terapiaryhmät 2017-2018

Ilmoittautuminen
Voit tiedustella vapaita paikkoja asiakaspalvelustamme

Päiväkuntoutus

 

”Moniterapiassa lapsi kokee terapeuttien roolit sopivan erilaisina. Se tuo paljon enemmän ulottuvuuksia.”

Hiposta saat myös työnohjausta sekä lääkärinpalveluita.

Terapiasivu-pieni-pallo

Hipon palveluiden avulla pystytte lyhentämään jonoja ja toimimaan hoitotakuun määräämissä puitteissa. Voimme räätälöidä kunnille, kouluille tai hoitolaitoksiin omia palvelupaketteja. Asiakkainamme on esimerkiksi kuntia, joille tuotamme koulun psykologipalveluja tai puheterapiapalveluja.

Lääkäripalveluita voi saada tällä hetkellä Hipon Tampereen ja Turun aluekeskuksissa. Tampereella vastaanottoa pitää lastenneurologi Manta Tolvanen. Turussa vastaanottoa pitävät psykiatrit Jill Bäckström ja Kirsi Fredriksson.

Lue lisää työnohjauspalveluistamme.
Työnohjauspalvelut Pyydä tarjous