19.11.2018

Oulun Hipon aluejohtajaksi neuropsykologian erikoispsykologi Merja Nikula

Hippo Terapiaklinikka Oy on yksilö – ja moniterapiaan erikoistunut asiantuntijayritys. Hippo tarjoaa moniammatillista asiantuntija-apua lasten, nuorten ja aikuisten vaativaan kuntoutukseen sekä ongelmien varhaiseen havaitsemiseen. Hipossa on yli 130 kuntouttajaa ja toimintaa on yli sadalla eri paikkakunnalla. Klinikat sijaitsevat kuudessa kaupungissa  Jyväskylässä, Tampereella, Turussa ja Helsingissä, Oulussa ja Kuopiossa.

Oulun Hipon aluejohtajaksi neuropsykologian erikoispsykologi Merja Nikula

Merja on työskennellyt pitkään lastenneurologisten asiakasryhmien kanssa ja hän on perehtynyt erityisesti niiden lasten ja nuorten tutkimiseen sekä auttamiseen, joilla on neurologiseen vammaan tai sairauteen liittyviä vaikeuksia. Merjalla on vankka kokemus lapsen/nuoren neurokognitiivisen suoriutumisen ja toimintakyvyn arvioimisesta, minkä ohella hän on tehnyt neuropsykologista kuntoutustyötä. Merja korostaa lähiympäristön merkitystä sekä moniammatillisen yhteistyön tärkeyttä lapsen kehityksen tukena ja  uusi työ Hipon aluejohtajana antaa hyvät mahdollisuudet tarjota ja kehittää palveluja tuen tarpeessa oleville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen Pohjois-Suomen alueella. Hippo Terapiaklinikka toivottaa Merja Nikulan tervetulleeksi luomaan Pohjois-Suomeen moniammatillisen klinikan, jonka palvelut kehittyvät asiakkaiden mukana.

Simolaissisarusten Auli Kälvin (os.Kelhälä) ja Heli Vuorion (os.Kelhälä) perustama terapiayritys saapuu pohjoiseen. Hippo Terapiaklinikka tuo Pohjois-Suomen alueelle ryhmäkuntoutuksen uusia tuulia sekä pitkään kaivattua psykologista osaamista jo alalla ansioituneiden asiantuntijoiden toimesta. Kuntoutusryhmät on suunnattu lapsille/nuorille, joilla on tarkkaavuuden ja toiminnanohjauksen haasteita, sosiaalisia vaikeuksia tai kielellisiä vaikeuksia. Ryhmien ohella Hippo Terapiaklinikka tarjoaa alueelle moniammatillisia terapia- ja kuntoutuspalveluita kaikki palvelut saman katon alta periaatteella. Oman alansa kokeneet asiantuntijat ovat valmiina tarjoamaan pohjoisen ihmisille neuropsykologisia ja psykologisia palveluja mm. oppimisvaikeuksien tutkimiseen ja -kuntouttamiseen sekä  koulukypsyystutkimuksia. Klinikan moniammatillisessa asiantuntijatiimissä työskentelee myös puheterapeutteja, musiikkiterapeutti sekä perheterapeutti. Hippo Terapiaklinikan terapeuttitiimi vahvistuu kevään aikana toimintaterapeutilla ja psykoterapeuteilla. Hippo Terapiaklinikka toimii yhteistyössä kuntien, kaupunkien, kansaneläkelaitoksen vakuutusyhtiöiden kanssa, mutta tutkimuksiin/kuntoutukseen voi tulla myös omakustanteisesti.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Auli Kälvi , auli.kalvi@hippoterapiaklinikka.fi , p. 044 5576798
Oulun yksikön aluejohtaja Merja Nikula, merja.nikula@hippoterapiaklinikka.fi, p. 050  5215044