Etäterapia

Hipon etäterapia mahdollistaa kuntoutuksen ajasta ja paikasta riippumatta. Katso Hipon etäterapiaa tarjoavien terapeuttien yhteystiedot, ja varaa aika etäterapiaan suoraan terapeutin esittely sivulta. Voit varata ajan etäterapiaan valitsemallesi terapeutillemme myös yhteistyökumppanimme Medics24 kautta. Lisätietoja etäterapiasta saat asiakaspalvelustamme tai yhteydenottolomakkeen avulla. Ota yhteyttä aluekeskustemme asiakaspalveluun.

Mitä on etäterapia?

Etäterapiaa/etäkuntoutusta, jossa terapeutti ja asiakas ovat keskenään vuorovaikutuksessa videovastaanoton avulla. Etäkuntoutus tapahtuu etänä verkon yli, joten asiakkaan ei tarvitse matkustaa tapaamaan terapeuttia, vastaanotolle. Asiakas voi työstää asioita suoraan esimerkiksi kotoa tai muussa rauhallisessa itselle sopivassa paikassa. Se mahdollistaa kuntoutuksen ajasta ja paikasta riippumatta ja apu ulottuu myös nille alueille, jonne terapiapalveluita perinteisessä muodossa voi olla vaikeaa saada. Etäterapia perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen asiakkaan ja terapeutin välillä ja siinä käytettävät terapiamenetelmät ovat samoja kuin vastaanotolla tapahtuvassa terapiassa. Myös tässä kuntoutusmuodossa keskiössä on asiakkaan oma työ terapian tavoitteiden saavuttamiseksi. Terapian yhteydessä terapeutti voi antaa asiakkaalle erilaisia kotitehtäviä sähköpostin avulla. Hipossa etäterapiaa antavat oman terapia-alansa ammattilaiset, joilla on vahva kokemus terapiatyöstä ja kuntoutuksesta. Etäkuntoutusta on mahdollistaa hyödyntää esimerkiksi puheterapiaan, psykoterapiaan ja psykologin palveluihin. Sitä voidaan hyödyntää myös työnohjauksessa.

Kenelle etäterapia sopii?

Etäterapiaa voidaan hyödyntää kaikenikäisten asiakkaiden kuntoutuksessa. Lapset ja nuoret voivat osallistua kuntoutukseen joko itsenäisesti tai tarvittaessa esimerkiksi vanhemman avustuksella. Aikuisten asiakkaiden kanssa etäkuntoutus on joustava tapa työskennellä tehokkaasti  terapian tavoitteiden saavuttamiseksi. Etäterapia mahdollistaa nopean avun erityisesti niille henkilöille, joiden on hankala saada kuntoutusta esimerkiksi huonojen kulkuyhteyksien tai asuinalueen vuoksi. Se sopii myös liikuntarajoitteisille ja henkilöille, joille kotoa poistuminen on syystä tai toisesta vaikeaa tai jopa mahdotonta. Sitä voidaan hyödyntää myös osana  perinteistä kuntoutusjaksoa, jossa osa tapaamisista voidaan korvata etäkuntoutuksen avulla. Terapeutti ja asiakas sopivat keskenään, mikä osa kuntoutusjaksosta toteutetaan tapaamalla ja mikä etänä. Aina asiakkaalla ei ole varmuutta siitä onko kuntoutukselle tarvetta,  joten Hipon terapeutit tarjoavat etäkuntoutuksen lisäksi myös lyhyitä, yleensä 15-20 minuutin konsultaatio aikoja. Konsultaation aikana terapeutti arvioi kuntoutustarvetta, antaa tietoa erilaisista kuntoutusmenerelmistä ja ohjaa asiakasta hänelle sopivaan kuntoutusmuotoon. Näin asiakas saa kotiin tukea ja neuvontaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Hoitoon pääsy on helppoa ja nopeaa

Etäterapia on matalan kynnyksen terapiaa, sillä lähetettä ei tarvita. Hoitoon pääsy on usein perinteistä terapiaa nopeampaa, koska lähetettä ei tarvitse odottaa. Se on myös kustannustehokasta, sillä asiakkaalla ei mene aikaa tai kuluja matkustamiseen. Asiakas saa saa itse valita missä aikataulussa kuntoutus etenee ja miten tiivis terapiajakso on. Videovastaanotto toteutetaan suojatun videoyhteyden kautta, joten palvelun käyttö on sekä helppoa, nopeaa ja turvallista.

Näin varaat ajan nettiterapiaan

  • Tarkista ylläolevasta linkistä Hipon palveluntarjoajat terapia-aloittain ja varaa aika suoraan valitsemasi terapeutin esittelysivulta tai osoitteesta www.medics24.fi.
  • Valitse terapeutin tarjoamista palveluista sinulle sopiva  ja varaa sinulle sopiva aika.
  • Jos maksat palvelun itse, palvelun maksu tapahtuu ajanvarauksen yhteydessä. Maksattuasi saat koodin, jolla pääset kirjautumaan palveluun Medics24 sivuilla varattuna aikana.
  • Etäterapiassa on mahdollista hyödyntää myös vakuutusta tai  maksusitoumusta. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse tai yhteydenottolomakkeen avulla.

Yhteistyökumppanina Medics 24

Hipon etäterapiapalvelut toteutetaan yhteistyössä Medics24 kanssa. Jyväskyläläinen Medics24 on ensimmäisiä nettilääkäripalveluita tarjoava lääkäriasema Suomessa. Yrityksellä on monipuolinen ja kattava tarjonta erikoisalojen asiantuntijoita, jotka auttavat asiakkaita erilaisissa terveysongelmissa ja –kysymyksissä. Yrityksen palveluksessa on noin 80 luotettavaa terveydenhoitoalan asiantuntijaa fysio-, ravitsemus- ja psykoterapeuteista erikoislääkäreihin. Videovastaanotolle pääsee suoraan Medics24:n nettisivuilta nopeasti ja vaivattomasti mistä tahansa. Lue lisää Medics24 palveluista.