Musiikki­terapia

Musiikkiterapia sopii kehitysvammaisten kuntoutukseen, psykiatriaan, kommunikaatiohäiriöiden hoitoon, neurologisiin ongelmiin sekä päihteidenkäyttöön, työuupumukseen ja kipuun liittyviin ongelmiin. Musiikkiterapia on aina luova prosessi eikä edellytä asiakkaalta musiikillista osaamista – päämäärät eivät ole taiteellisia vaan terapeuttisia.

Miten varaan ajan?

Mehiläinen Terapiaklinikan musiikkiterapeutit palvelevat eri puolilla Suomea ja verkossa etänä. Varaa aika suoraan sinulle sopivasta aluekeskuksesta, niin tapaamme pian. Voit tulla maksusitoumuksella tai ilman.

Ota yhteyttä omaan aluekeskukseesi

Musiikki vuorovaikutuksen välineenä

Musiikkiterapia on kuntoutus- ja hoitomuoto, jossa käytetään musiikin eri elementtejä, kuten rytmiä, harmoniaa ja melodiaa. Se voi olla esimerkiksi yhdessä soittamista, laulujen tekemistä tai laululeikkejä. Tavoitteena on tukea asiakkaan psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia ja kehitystä – ja antaa musiikin voiman vaikuttaa.

Rytmi tukee kokonaiskehitystä

Musiikkiterapialla tuetaan lasten ja nuorten kehitystä sekä toiminnallisia ja tunne-elämän valmiuksia. Sillä voidaan edistää myös aikuisten kuntoutujien elämänlaatua. Musiikkiterapia soveltuu siis kaikenikäisille, ja sillä voidaan saavuttaa hyviä tuloksia psyykkisten, neurologisten, fyysisten ja sosiaalisten oireiden hoidossa.

Yksilöllisiä terapiamenetelmiä

Musiikkiterapiassa käytettäviä menetelmiä ovat muun muassa musiikin kuunteleminen, yhdessä soittaminen, laulaminen, erilaiset improvisaatiomenetelmät ja laulujen tekeminen. Siinä voidaan myös liikkua, leikkiä, kirjoittaa ja käyttää kuvallista ilmaisua. Menetelmät vaihtelevat asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan.

Mehiläinen Terapiaklinikka musiikkiterapia:
 • musiikkiterapia tukee
  • vuorovaikutus- ja kommunikointitaitoja
  • kehon hahmottamista ja jäljittelyä
  • tarkkaavaisuuden suuntaamista ja ylläpitämistä
  • tunteiden ilmaisemista ja säätelemistä
  • omien voimavarojen löytämistä
Tiesitkö, että

Musiikkiterapeutti on suorittanut suomalaisen musiikkiterapian kehittämistyöryhmän (SuMuKe ry:n) hyväksymän musiikkiterapeutin ammattipätevyyden.

Terapeuttien avoimet työpaikat

Mahdollistamme omien unelmien tavoittelemisen ja autamme aivan erityisiä ihmisiä pärjäämään paremmin omassa elämässään. Tänäkin vuonna rekrytoimme ainakin 30 uutta osaajaa ympäri Suomen.

Työhönotto

Kuinka hoitopolku alkaa?

Musiikkiterapiaan voi saada voi saada Kelan, sairaanhoitopiirin tai oman kaupungin/kunnan maksusitoumuksen. Maksusitoumus edellyttää, että musiikkiterapia on mainittu asiakkaan kuntoutussuunnitelmassa.

Musiikkiterapiaa on mahdollista saada 16–25-vuotiaille myös kuntoutuspsykoterapiana, jolloin Kela korvaa osan kuntoutuksen kustannuksista.

Musiikkiterapiaan voi hakeutua myös yksityisesti tai vakuutuksen kautta.

Lue lisää Kelan sivuilta:
›› Miten haet kuntoutukseen

Tästä alkaa työhönotto

Hipon rekry on aina auki. Katso avoimet työpaikat tai tee avoin hakemus.

Työhönotto ››

Palvelut myös etäterapiana

Etäisyydet eivät estä terapiaan pääsyä, sillä lähes kaikki Hipon terapeutit palvelevat myös etänä.

Lue lisää etäterapiasta ››

Joskus lyhytterapia riittää

Lyhyt ratkaisukeskeinen terapiajakso auttaa avaamaan solmukohtia yksi elämänalue kerrallaan.

Lue lisää lyhytterapiasta ››