27.09.2018

Matalan kynnyksen apua mielenterveyden tukipalveluista!

Moni meistä kokee ajoittain olonsa tukalaksi haastavissa elämäntilanteissa, kun oma olo tuntuu niin vaikealle ettei jaksaisi yksin, mutta ei oikein jaksaisi/kehtaisi myöskään hakea apua. Välttämättä kaikki eivät tiedä mistä ja miten apua saa, mikä palvelu kannattaisi valita tai miten pitäisi lähteä koko asiassa ylipäätään liikkeelle. Avun etsiminen ei ole aina helppoa, etenkin silloin kuin elämä jo muutenkin koettelee tai potkii päähän. Monelle myös kynnys avun etsimiseen on syystä tai toisesta korkealla. Omia tunteita ja oloa voidaan vähätellä ja ongelmia painaa villaisella, vaikka olo on koko ajan tukalampi. Moni menee hammasta purren eteenpäin, koska on vain pakko selvitä, niin kai muutkin tekevät? Avun etsiminen voi siis olla vaikeaa monestakin syystä ja silloin apua haetaan helposti vasta sitten, kun asiat ovat menneet jo liian pitkälle. Helsingin Hipossa on vastattu tähän pulmaan tänä syksynä ja palveluvalikoimaan on on tullut uutena palveluna mielenterveyden tukipalvelut, joista saa matalan kynnyksen apua erilaisiin elämäntilanteisiin ilman lähetettä.

Mielenterveuden tukipalveluita eli matalan kynnyksen apua tarjoaa sairaanhoitaja Heli Riipinen.

“Hei Kaikille! Olen aloittanut vastaanottamaan asiakkaita Helsingin Hippo Terapiaklinikalla. Palveluni on mielenterveyden tukipalvelut. Jos sinulla on huoli omasta jaksamisestasi, arjenhallinnan haasteista tai muuttuneesta elämäntilanteestasi voit varata ajan suoraan minulle ilman lähetettä. Tunne siitä että sinulla on tarvetta keskustella riittää. Asioista puhuminen usein helpottaa oloa ja selventää tilanteiden kokonaisuutta. Mielenterveyden tukipalvelut ovat mielenterveyden ensiapua, jossa kuuntelen ja ohjaan asiakasta erilaisissa tilanteissa.

Vastaanotollani voidaan käsitellä monenlaisia haasteita. Sinulla voi olla huoli yleisesti jaksamisestasi, sinulla on pitkittynyt fyysinen sairaudentila, läheisesi on sairastunut, perhetilanteesi muuttunut tai surutyö pitkittynyt. Saatat kokea ahdistuksen tai masennuksen tunnetta tai oireita. Sinulla voi olla unettumuutta, pelkoa, ahdistusta tai jännittämistä. Myös yksinäisyys tai opiskelun aiheuttamien stressitilanteiden purkaminen voidaan aloittaa mielenterveyden tukipalveluiden parissa. Menetelmien kautta asioiden haltuun saaminen auttaa jaksamaan eteenpäin.

Tarjoan myös palveluohjausta, jossa tuen ja ohjaan asiakasta tarvittaessa erilaisten palveluiden piiriin. Asiakas voi myös varata ajan pelkästään mielenterveydellistä palveluohjausta varten. Palveluohjauksen kautta voimme yhdessä asiakkaan kanssa kartoittaa hänen tarvetta muiden tukipalvelveluiden osalta. Kysymyksiä ovatkin usein: ”Varaanko ajan psykiatrille tai psykologille?” ”Miten voi ohjauksen avulla vahvistaa omaa jaksamistani?” ”Mihin muualle voin ottaa yhteyttä, arjenhallinnan järjestelyissä?” Palveluohjauksen tavoite on antaa asiakkaalle ajankohtaista informaatiota palveluiden saatavuudesta sekä avata käsitteitä missä ammatillinen sanasto, palveluiden runsaus voi aiheuttaa vain lisäkysymyksiä.

Mielenterveyden tukipalveluissa on kyse puhtaasti vastaanotosta, jonne voi tulla keskustelemaan omaa elämäntilannetta hankaloittavista asioista sekä saamaan matalan kynnyksen apua nopeasti ja vaivattomasti. Samalla vastaanotolla on mahdollista saada tarpeesta riippuen myös palveluohjausta eli tukea ja apua erilaisten palveluiden piiriin hakeutumisessa.

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni Helsingin Hippoterapiaklinikalle.

Terveisin,

Heli Riipinen “

Ajan Helille voit varata asiakaspalvelustamme Minnalta, puh. puh. 046 920 1537 tai minna.wederhorn@hippoterapiaklinikka.fi.