Lyhytterapia

Jos elämässä jokin asia, kokemus tai tunne hiertää, lyhytkin terapia voi auttaa. Mehiläinen Terapiaklinikassa lyhytterapia voi olla joko psykoterapeutin antamaa lyhytpsykoterapiaa tai muun terveydenhuollon ammattilaisen tarjoamaa nopeaa keskusteluapua. Autamme sinua valitsemaan, kumpi niistä sopii sinun tilanteeseesi paremmin.

Miten varaan ajan?

Mehiläinen Terapiaklinikan lyhytpsykoterapiaa ja lyhytterapiaa on saatavilla eri puolilla Suomea ja verkossa etänä. Varaa aika suoraan sinulle sopivasta aluekeskuksesta, niin tapaamme pian.

Ota yhteyttä omaan aluekeskukseesi

Apua pinnalla olevaan ongelmaan

Terapian ei tarvitse aina olla vuosia kestävä prosessi. Lyhytterapia on matalan kynnyksen mielenterveystyötä, joka antaa nopeaa keskusteluapua pinnalla olevaan ongelmaan, kuten uupumukseen, elämän kriiseihin, ahdistuneisuuteen tai parisuhteen ongelmiin. Se sopii tilanteisiin, jotka eivät ole edenneet kovin vaikeiksi ja jotka tyypillisesti ovat syntyneetkin lyhyessä ajassa.

Terapiajakson alussa terapeutti ja asiakas määrittelevät yhdessä teeman, johon halutaan keskittyä. Tapaamisia on 5–30 kertaa, jona aikana asiakas oppii työstämään ongelmaansa sopivin työkaluin. Toisinaan lyhytterapia voi toimia myös alkusysäyksenä pidemmälle psykoterapialle.

Parempaa elämää oman itsen kanssa

Lyhytterapiassa sovelletaan useimmiten ratkaisukeskeisen psykoterapian menetelmiä, joissa ei jumiuduta menneisyyden asioihin eikä pelkkiin vaikeuksien syihin. Niiden sijaan etsitään asiakkaan taitoja ja voimavaroja, joilla selvitä eteenpäin. Terapeuttisen keskustelun, ammattilaisen esittämien avaavien kysymysten ja erilaisten toiminnallisten työtapojen avulla löydetään uusia tapoja elää itsensä kanssa: opitaan säätelemään omia tunteita ja käyttäytymistä, mietitään terveellisempiä vaihtoehtoja elää ja korjataan vääristyneitä käsityksiä itsestä tai ihmissuhteista.

Lyhytterapiaa vai lyhytpsykoterapiaa?

Mehiläinen Terapiaklinikassa kaikki lyhytterapeutit ovat Valviran laillistamia terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka käyttävät työssään samankaltaisia psykoterapeuttisia menetelmiä. Miten siis lyhytterapia ja lyhytpsykoterapia eroavat toisistaan?

Erona on käytännössä terapeutin koulutus ja usein myös ongelman vaikeusaste. Lyhytpsykoterapiaa antavat vain psykoterapeutit, jotka ovat oman peruskoulutuksensa (kuten lääkäri, psykologi tai sairaanhoitaja) lisäksi suorittaneet psykoterapeutin koulutuksen. Lyhytterapiaa puolestaan voivat antaa muutkin terveydenhuollon ammattilaiset, jotka ovat suorittaneet terapiaan liittyviä lisäopintoja, kuten psykologit ja psykiatriaan perehtyneet sairaanhoitajat. Omasta tilanteestasi ja tarpeistasi riippuu, kumpi sinun kannattaa valita.

Mehiläinen Terapiaklinikka lyhytterapia
  • masennus
  • ahdistuneisuus
  • pelot
  • itsetunto-ongelmat
  • äkilliset traumat
  • perhesuhteiden muutokset
  • kuormittuminen työssä tai muissa elämäntilanteissa
Tiesitkö, että

Lyhytterapiaa voi Hipossa antaa Valviran hyväksymä psykoterapeutti tai muu terveydenhuollon ammattihenkilö. Kaikilla lyhytterapian ammattilaisillamme on sosiaali- tai terveysalan pohjakoulutus (esim. psykologi, lääkäri, sairaanhoitaja tai sosiaalityöntekijä).

Terapeuttien avoimet työpaikat

Mahdollistamme omien unelmien tavoittelemisen ja autamme aivan erityisiä ihmisiä pärjäämään paremmin omassa elämässään. Tänä vuonna rekrytoimme ainakin 30 uutta osaajaa ympäri Suomen.

Työhönotto

Kuinka hoitopolku alkaa?

Lyhytterapiaan voi hakeutua yksityisesti ilman lähetettä tai vakuutuksen kautta.

Lue lisää Kelan sivuilta:
›› Miten haet kuntoutukseen

Tästä alkaa työhönotto

Hipon rekry on aina auki. Katso avoimet työpaikat tai tee avoin hakemus.

Työhönotto ››

Palvelut myös etäterapiana

Etäisyydet eivät estä terapiaan pääsyä, sillä lähes kaikki Hipon terapeutit palvelevat myös etänä.

Lue lisää etäterapiasta ››

Joskus lyhytterapia riittää

Lyhyt ratkaisukeskeinen terapiajakso auttaa avaamaan solmukohtia yksi elämänalue kerrallaan.

Lue lisää lyhytterapiasta ››