Kela NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus on 16-29 vuotiaille nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta. Kyse on henkilökohtaisesta valmennuksesta erityisesti nuorelle, joka on ilman opiskelu- tai työpaikkaa tai jonka opiskelu on vaarassa keskeytyä. Mehiläinen Terapiaklinikka Helsingissä on Kelan NUOTTI-valmennuksen palveluntuottaja.

Miten varaan ajan?

Nuori itse voi ottaa yhteyttä valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205, jossa asia ohjataan kuntoutuksen asiantuntijalle. Myös nuoren kanssa työskentelevä taho (esim. sosiaalitoimi, Etsivä nuorisotyö, Ohjaamo,TYP) voi ottaa yhteyttä Kelaan.

Mehiläinen Terapiaklinikka Helsingissä on Kelan NUOTTI-valmennuksen palveluntuottaja.

Ota yhteyttä omaan aluekeskukseesi

NUOTTI tukee oman suunnan löytämistä

NUOTTI-valmennuksessa tavoitteena on, että nuori kiinnostuu omasta elämäntilanteesta ja tulevaisuuden suunnittelusta, suuntana opiskelu tai työelämään pääsy. Valmentajan kanssa kartoitetaan omia taitoja ja vahvuuksia sekä mietitään tavoitteita.

Tapaamiset arjen ympäristöissä

NUOTTI-valmennus sisältää enintään 20 x 60 min tapaamista 5 kk aikana. Tapaamisten sisältö suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti ja ne pidetään yleensä nuoren arkiympäristössä. Tapaamisiin voi tarpeen mukaan osallistua myös nuoren läheisiä tai muita nuoren kanssa työskenteleviä tahoja.

KELA:n ammatillista kuntoutusta

NUOTTI-valmennus on nuorelle maksutonta ja siihen voi hakea ilman lääkärilausuntoa ja hakemusta. Nuori tai hänen kanssaan työskentelevä taho (esim. sosiaalitoimi, Etsivä nuorisotyö, Ohjaamo,TYP) voi ottaa yhteyttä Kelaan, jossa asia ohjataan kuntoutuksen asiantuntijalle

Tiesitkö, että

NUOTTI-valmentajana voi toimia henkilö, jolla on soveltuva peruskoulutus ja lisäksi vahva kokemus työskentelystä nuorten ja nuorten aikuisten kanssa esim. kuntoutuksen, sosiaali- ja terveystoimen tai opetustoimen alalla.

Kuinka hoitopolku alkaa?

Nuori itse voi ottaa yhteyttä Kelaan: 020 692 205 ja myös nuoren kanssa työskentelevä taho voi ottaa yhteyttä Kelaan.

Kela ohjaa nuoren lähetteen kuntoutuksen asiantuntijalle.

Valmentaja ottaa yhteyttä nuoreen ja sopii tapaamisesta.

Tästä alkaa työhönotto

Hipon rekry on aina auki. Katso avoimet työpaikat tai tee avoin hakemus.

Työhönotto ››

Palvelut myös etäterapiana

Etäisyydet eivät estä terapiaan pääsyä, sillä lähes kaikki Hipon terapeutit palvelevat myös etänä.

Lue lisää etäterapiasta ››

Joskus lyhytterapia riittää

Lyhyt ratkaisukeskeinen terapiajakso auttaa avaamaan solmukohtia yksi elämänalue kerrallaan.

Lue lisää lyhytterapiasta ››