12.06.2017

Hippo goes Bryssel

Elettiin syksyä 2016, kun eräs Brysselissä asuva ystävämme vinkkasi mahdollisista asiakkaista Brysselissä. Suomalaisia terapiapalveluita tarvittaisiin palvelemaan Belgiassa työskentelevien perheitä.

Kääk! Jännittävää! 

Minkäpä sitä tytöt luonteelleen voi! Pakkohan asiasta oli innostua. Tai taidettiin innostua aika paljonkin, ja tyypilliseen Hippolaiseen tapaan, tuumasta lähdettiin aika pikaisestikin toimeen.

Mitään kokemusta ei tokikaan ollut asiasta, mutta rohkea rokan syö. Soitimme koko Brysselissä asuvan tai työskentelevän verkostomme läpi ja tiedustelimme asiaan perehtyneiltä neuvoja ja vinkkejä. Tapasimme syksyn aikana myös Jykesiltä paria asiantuntijaa casen tiimoilta.

Pohdittuamme asiaa vielä hetken, päätimme vielä hakea Tekesin innovaatiosetelin kautta Aava&Bangilta muutamien haasteiden ratkaisemiseen. Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty, vai miten se meni?

                                                      

Tekesin innovaatiosetelin avulla loimme suunnitelmia, ja muokkasimme kansainvälisempää vertailua kestäviä palveluita Aava&Bangin kanssa. Päätimme myös rohkeasti lähteä tekemään pilottimatkaa Brysseliin tulevia asiakkaita tapaamaan. Ja tässä sitä ollaan. Jännän äärellä.

 

Tälle tarinalle tulee todennäköisesti jatkumoa ainakin ensitapaamisten jälkeen. Puheterapeutti ja neuropsykologi laitettiin matkaan tutkimaan ja arvioimaan, ja nyt odotellaan kuumeisesti tarinoita matkalta. Huhut kertovat jo, että moniammatillisuus kuntoutuksessa, on Brysselissäkin noussut arvoon arvaamattomaan. 

Päästäänköhän me  vielä tositoimiin maailmanvalloituksen suhteen?