Pia Kvist

Musiikkiterapeutti, KM, traumapsykoterapeuttikoulutettava
040 3592990
pia.kvist@mehilainen.fi

Elämässä tulee hetkiä, jolloin tarvitsee rinnalla kulkijaa, toista ihmistä tuomaan toivoa tulevaan. Kuljen rinnallasi ja tarjoan sinulle mahdollisuuksia työstää asioitasi musiikillisin keinoin esim. kuuntelemalla, soittamalla tai laulamalla. Musiikki herättää meissä tunteita. Musiikin avulla terapiasuhteeseen saadaan erilaisia mahdollisuuksia tarkastella elämääsi liittyviä asioita. Terapiaan sisältyy usein myös terapeuttista keskustelua. Terapiamenetelmät valitaan sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Musiikkiterapiaan osallistuminen ei edellytä aikaisempaa musiikillista kokemusta eikä soitto- tai laulutaitoa.

Olen työskennellyt pitkään opetusalalla vaativan erityisen tuen lasten ja nuorten kanssa, joiden haasteet liittyvät mm. autismin kirjoon, haastavaan käyttäytymiseen, kehitykselliseen kielihäiriöön, psyykkiseen oireiluun, liikuntavammaan, kuulovammaan ja vaihtoehtoisten kommunikointimenetelmien (AAC) käyttöön. Pystyn kommunikoimaan viitottua puhetta ja kuvakommunikaatiota käyttävien kanssa. Musiikkiterapiatyössäni keskeistä on asiakkaan sensitiivinen kohtaaminen ja turvallisen vuorovaikutustilanteen luominen. Monialainen yhteistyö on minulle tärkeää ja asiakkaan kokonaistilanteen huomiointi on olennainen osa kuntoutuksen suunnittelua.

Nyt opiskelen myös traumapsykoterapeutiksi, arvioitu valmistumisaika on keväällä 2025. Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaiken ikäiset, esimerkiksi masennukseen, ahdistuneisuuteen, elämään liittyviin muutoksiin ja kriiseihin, ja mielen hyvinvointiin liittyen. Musiikin hyödyntäminen osana terapiaa on myös mahdollista tapaamisissa.