Kuopio

Hippo Terapiaklinikka Oy
Maaherrankatu 21, 2. krs
70100 Kuopio
maanantai – perjantai klo 8.30 -16

kuopio@hippoterapiaklinikka.fi

Lähetä suojattu sähköposti
Muistathan lisätä viestiisi puhelinnumerosi, saat siihen turvapostin salasanan!

Koronatiedote

KELAN Koronatiedote 18.9.2020 (pdf)

KELAN Koronatiedote 11.5.2020 (pdf)

KELAN Koronatiedote 1.4.2020 (pdf)

KELAN Koronatiedote 17.3.2020 (pdf)

Asiakaskoordinaattori

Sanna Leppänen

Puh. 050 324 8390

Aluejohtaja

Tiina Huttunen

Puh. 050 529 2499

Kuopion yksikössä on tarjolla seuraavat palvelumme: puheterapia, psykoterapiaparisuhdeterapiatyönohjausfysioterapiatoimintaterapia ja neuropsykologiset tutkimukset

Kuopiossa palvelumme ovat saatavilla myös yhteistyökumppanimme Onervahoivan kautta.

Kuopion yhteydenottolomake

Ethän lähetä lomakkeella arkaluonteisia (esim. terveydentilatietoja tai taloudellista asemaa koskevia tietoja) tai salassa pidettäviä tietoja!

Kuopion hinnasto

Meille voi tulla Kelan, kunnan, kaupungin ja vakuutusyhtiön maksusitoumuksella tai itse maksavana asiakkaana.

Kuopion terapiaryhmät

 

Fysioterapia Kuopio

Tarjoamme fysioterapiaa Hippo Terapiaklinikan Kuopion aluekeskuksessa asiakaslähtöisesti ja ammattitaitoisesti. Fysioterapia edistää ja ylläpitää asiakkaan fyysistä, psyykkista ja sosiaalista toiminta- ja työkykyä. Fysioterapia auttaa asiakasta turvaamaan toimintakykyä ja selviytymistaitoja asiakkaan omassa elinympäristössä. Sen tavoitteena on edistää asiakkaan aktiivista osallistumissa yhteiskunnassa, sillä se pyrkii kehittämään, ylläpitämään ja palauttamaan asiakkaan terveyttä, liikkumiskykyä, fyysistä aktiivisuutta sekä toimintakykyä koko elinkaaren ajan. Fysioterapiaa käytetään kuntoutusmenetelmänä tilanteessa, joissa liikkumis- ja toimintakyky saattavat olla tai ovat uhattuina esimerkiksi vamman, kivun, sairauden, ikääntymisen, toimintahäiriön tai ympäristötekijöiden johdosta. Sitä hyödynnetään kuntoutuksessa monipuolisesti sekä yksilöiden, että erilaisten ryhmien kanssa. Fysioterapeuttimme työskentelevät asiakkaiden kanssa aina asiakkaan omat lähtökohdat huomioiden ja yksilöllisesti asiakkaan tarpeista lähtien. Hippo Terapiaklinikan fysioterapeutit kuntouttavat kaikenlaisia asiakkaita monipuolisesti eri elämäntilanteissa aina tuki- ja liikuntaelinsairauksista, neurologisiin haasteisiin ja erilaisiin sairaus ryhmiin. Fysioterapia sopii kaikenikäisille asiakkaille ja siihen voivat hakeutua sekä lapset, nuoret ja aikuiset. Fysioterapiaan voi tulla sekä yksityisesti ilman lähetettä tai maksusitoumuksella. Lue lisää fysioterapiasta.

Kuopion aluekeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kuopion keskustan välittömässä läheisyydessä, osoitteessa Kirkkokatu 1, 2krs, 70100 Kuopio. Asiakkaan on helppo saapua meille joko kävellen keskustasta tai autolla. Aluekeskuksen välittömästä läheisyydestä löytyy myös paikoitustilaa. Asiakaspalvelumme palvelee arkipäivisin klo 8.30-16 ja muina aikoina voit jättää meille viestin yhteydenottolomakkeen kautta. Kerromme mielellämme lisää fysioterapia palveluistamme, autamme sopivan terapeutin löytämisessä ja neuvomme palveluun hakeutumisessa. Kuopion aluekeskuksessa tarjoamme fysioterapiaa sekä itsemaksaville asiakkaille ja maksusitoumus asiakkaille. Asiakaspalvelumme ohjeistaa mielellään kaikissa palvelun hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä.

Fysioterapiaan on tarjolla sekä aamu-, päivä-, ja iltapäivä aikoja. Aika sovitaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. Voit tiedustella fysioterapiaan myös ilta-aikoja, sillä palvelemme asiakkaita joustavasti ja fysioterapeuttimme työskentelevät asiakkaan kanssa yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti. Fysioterapiakäyntien määrä ja käyntitiheys sovitaan yksityisesti tulevien asiakkaiden kanssa aina asiakkaan yksilöllisten tarpeiden perusteella asiakkaan elämäntilanne huomioiden. Yhden käyntikerran kesto vaihtelee 30 minuutin, 45 minuutin ja 60 minuutin välillä. Maksusitoumuksella saapuvien asiakkaiden kanssa käyntien määrä ja käyntitiheys määräytyvät maksusitoumuksen perusteella. Yleensä maksusitoumuksella tulevien asiakkaiden fysioterapiajakso on noin 20 – 60 kertaa ja yhden käyntikerran kestot vaihtelevat yleensä 45 minuutista 60 minuuttiin.

Fysioterapeutin työ on luonteeltaan liikkuvaa ja fysioterapeutin antama kuntoutus voi tapahtua Hipon vastaanotolla tai asiakkaan arkiympäristössä, kuten esimerkiksi päiväkodissa, koulussa tai kotona. Arkiympäristössä terapeutti pystyy kohdentamaan kuntoutusta suoraan asiakkaan arjen tarpeisiin ja haasteisiin. Asiakkaan tilanteesta, haasteesta ja terapian tavoitteesta riippuen voidaan myös toteuttaa osa käynneistä Hipon vastaanotolla ja osa asiakkaan arkiympäristössä. Palvelemme asiakkaita Kuopion lisäksi myös laajasti koko Pohjois-Savon alueella. Hippo Terapiaklinikan terapeutit tapaavat asiakkaita sekä Kuopion Hipon vastaanotolla, että asiakkaiden arkiympäristöissä Pohjois-Savon kunnissa. Voit tiedustella fysioterapiapalveluiden saatavuutta omalle alueellesi tarkemmin asiakaspalvelustamme.

Fysioterapiaryhmät Kuopio

Kuopion Hipossa palveluihimme kuuluvat yksilöfysioterapian rinnalla fysioterapiaryhmät. Ryhmissä kuntoutetaan kaikenikäisiä asiakkaita, lapsia, nuoria sekä aikuisia ja eri-ikäisille asiakkaille on olemassa erilliset, omalle ikätasolle suunnatut ryhmät. Ryhmissä kuntoutetaan asiakkaita, jotka tarvitsevat tukea ja harjoitusta samankaltaisissa asioissa. Ryhmät auttavat myös vahvistamaan kuntoutujien vuorovaikutustaitoja sekä sosiaalisia taitoja ja ryhmästä saa lisäksi vertaistukea omaan arkeen ja arjessa jaksamiseen. Ryhmät muodostetaan kuntoutujien toimintakyvyn ja sosiaalisten taitojen mukaisesti siten, että ryhmään osallistuvilla kuntoutujilla on yhtäläiset kyvyt osallistua ryhmään. Ryhmien vetäjänä toimivat Hipon kokeneet fysioterapeutit ja ryhmässä toimivien ohjaajien määrä riippuu ryhmän koosta. Lue lisää ryhmäkuntoutuksesta.

Kuopion Hipossa on tarjolla useita erilaisia fysioterapiaryhmiä, joten sopivan ryhmän valinnassa kannattaa tutustua huolellisesti Kuopion ryhmien terapiaryhmien kuvauksiin. Ryhmien kuvauksesta löytyvät omat ryhmät eri-ikäisille asiakkaille. Sopivan ryhmän valitsemisessa voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme kertoo mielellään lisää ryhmiin hakeutumisesta ja auttaa sopivan ryhmän valinnassa. Hipon ryhmiin voi tulla sairaanhoitopiirin, kunnan/kaupungin, vakuutusyhtiön tai Kelan maksusitoumuksella. Ryhmien kuvauksissa on merkitty ryhmän nimen kohdalle minkä tahojen maksusitoumuksilla ryhmään voi tulla. Ryhmiin haetaan täyttämällä ilmoittautumislomake, joka lähetetään postitse tai turvasähköpostin kautta Kuopion Hippoon. Ryhmähakemus tehdään yleensä yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Hipon ammattilaiset muodostavat ryhmät siten, että kuntoutujat sopivat samaan ryhmään haasteiden, toimintakykyjen ja sosiaalisten taitojen perusteella. Tutustu Kuopion terapiaryhmien kuvauksiin ja hae mukaan.

Fysioterapeutit Kuopio

Kuopion aluekeskuksessa fysioterapiapalveluita tarjoaa tällä hetkellä kokenut fysioterapeutti Johanna Tervonen. Johannalla on noin 20 vuoden vankka ja monipuolinen kokemus fysioterapiasta ja kuntoutuksesta. Johanna on työskennellyt erityisesti uupumuksesta ja psyykkisistä ongelmista kärsivien asiakkaiden parissa. Hänen erikoisosaamiseen kuuluvat mielenterveys- asiakkaiden ohella neuropsykiatriset, cp-vammaiset, kehitysvammaiset ja syömishäiriöiset asiakkaat. Myös tuki- ja liikuntaelinsairaudet kuuluvat Johannan vahvaan osaamisalueeseen. Työssään Johanna korostaa asiakaslähtöisyyttä ja ratkaisukeskeistä otetta. Voit tutustua Johannaan tarkemmin klikkaamalla terapeutin kuvaa.

Johanna Tervonen palvelee kaikenikäisiä fysioterapia asiakkaita, sekä lapsia, nuoria ja aikuisia. Voit tulla Johannalle fysioterapiaa joko yksityisesti ilman lähetettä tai maksusitoumuksella. Johannan palveluihin kuuluvat myös Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöfysioterapia sekä fysioterapia ryhmäkuntoutus lapsille, nuorille sekä aikuisille. Lisätietoja fysioterapiaan hakeutumisesta saat asiakaspalvelustamme.

Voit tutustua fysioterapeuttiemme osaamiseen tarkemmin klikkaamalla terapeutin kuvaa.