09.08.2018

Aivan erityinen – Merihelmi

 

MERIHELMI

Kun sinä synnyit; oli kaunis kesäinen kesäkuun päivä. Aivan kuin luontokin olisi juhlinut meidän kanssamme sinun syntymääsi. Synnyit napanuora kaulasi ympärillä ja isäsi sanoi, että olit aivan sininen syntyessäsi. Olin onnellinen, kun en itse nähnyt sitä tilannetta, kun sinut päästettiin irti napanuoran kahleista.

Ja voi että, kun sitten sinut näin ja sain rinnalleni, niin kuinka kaunis olitkaan suurine sinisine silminesi ja muutamalla hentoisella vaalealla hiuksella koristeltuna.

Vaikka oletkin ollut aina meidän lapsista se hentorakenteinen; niin luonteeltasi olet ollut aina vahva ja hyvin iloinen persoona. Sinä olet meidän lapsista ollut ensimmäinen, joka osasi jo puolitoista vuotiaana puhua lauseita. Muistan aina elävästi sinun ensimmäisen lauseesi : ” Isi hakee traktorilla paaleja ” :D.

Kyllä…rakastit jo ihan pienenä olla isin mukana traktorissa. Olet myöskin rakastanut koko ikäsi meidän eläimiä tai totta kai ihan kaikkia eläimiä.

Luonteeltasi olet aina yhtä hymyä. Hymysi suorastaan valaisee koko paikan; missä oletkin. Myöskin olet toisia ajatteleva empaattinen ja herkkä ihana lapsi.

Kaikki meni hyvin, kunnes aloitit eskarin ja siellä havaittiin, että sinulla olisi joitakin vaikeuksia oppimisessa. Siitä sitten lähdettiin tutkimuksiin ja kun saimme sinulle diagnoosin, niin se oli kyllä niin epätodellinen tilanne ja totta kai myöskin koimme siitä jonkinlaista surua. Vaikka jo itsekin olin jotain epäillyt, kun koulusta tuli palautetta sinun koulunkäyntiisi liittyen, niin kuitenkin diagnoosi jollakin tapaa tuli meille ihan puskista ja rehevistä puskista tulikin.

Mutta se kaikki apu; mitä olemme saaneet koulusta sinun hyväksesi on vienyt meitä hienosti eteenpäin ja sinä pärjäät koulun antamien tukien avulla ihan hyvin normaalissa luokassa.

Totta kai niitä vaikeuksia tulee eteen monesti; mutta niitähän nyt tulee meille ihan jokaiselle. Niiltä ei välty kukaan.

Mutta olen sitä mieltä, että sinun positiivinen ja iloinen luonteesi tulee auttamaan sinua elämässäsi

eteenpäin vaikka mihinkä !

Haaveenasihan on ollut ihan pienestä pitäen, että sinusta tulee lastenlääkäri. Ja näin äitinä voin sanoa, ettei kenestäkään voisi tulla parempaa lastenlääkäriä kuin sinusta <3.

Kiitos MERIHELMI, että olet osa elämäämme. Olet niin rakas !