01.02.2018

Aivan Erityinen – Matilda

Aivan Erityinen kalenteri helmikuu 2018

Aivan Erityinen kalenteri helmikuu 2018

Matildan tarina siitä mitä kaikkea kivaa hän tekee yhdessä äitinsä  kanssa:)

Helmikuu on siitä kiva kuukausi, että silloin yleensä aurinko paistaa, on lunta ja päivät alkavat olla pidempiä. Silloin kouluista on myös viikon hiihtoloma.
Tykkäämme Hannamari-äitini kanssa lasketella yhdessä, tehdä kävelylenkkejä ja välillä sunnuntai-iltapäivisin käymme munkeilla Pyynikin Näkötornin Kahvilassa.
Kun olin pienempi, laskimme usein mäkeä pulkalla isoveljeni Samulin kanssa pitkin Pispalan mäkiä. Kalle-isä veti meidät pulkalla tai rattikelkalla aina mäen päälle ja sieltä laskimme vauhdilla alas!
Meillä on äidin kanssa aina kivaa yhdessä, helmikuussa meillä on myös tapana leipoa laskiaispullia. Äiti laittaa minun pullaani vain mansikkahilloa, koska en pidä kermavaahdosta.
Helmikuussa on tietenkin myös Ystävänpäivä, jolloin vaihdamme myös äidin kanssa Ystävänpäiväkortteja ja saatamme käydä elokuvissa ja mukana on monesti myös paras kaverini Tilda. Pienempänä minun ehdottomat suosikki-elokuvani olivat Risto Räppääjä-elokuvat sekä -kirjat. Äiti luki minulle kaikki Räppääjä-kirjat ja äiti muutti aina ääntänsä niitä lukiessaan, kun oli vuorossa esimerkiksi Elvi Räppääjä, Rauha-täti tai Lennart Lindberg. Minua se nauratti niin kovasti, että pyysin äidin lukemaan saman kohdan monta kertaa uudestaan!
Pidän kovasti piirtämisestä ja maalaamisesta ja talvisin on kiva maalailla maisemia omassa huoneessa. Minulla on omat taide-tarvikkeet. Äiti on kehystänyt monta työtäni seinille, koska hänestä ne ovat tosi upeita! Olen antanut myös monta piirustustyötäni lahjaksi isovanhemmilleni ja he ovat niistä kovasti tykänneet.
Tykkäämme myös laulaa yhdessä ja äiti säestää minua pianolla. Minun yksi lempikappaleeni oli pienempänä Magdaleena ja Ruoho huojuu tuulessa, jota lauloin yhdessä serkkutyttöni Karoliinan kanssa.
Talvisin, kun on oikein kova pakkanen, on ihana laittaa villasukat jalkaan ja sitten lepäilemme äidin kanssa vaikka leipomishetken jälkeen. Meillä on kummallakin omat ipadit ja katsomme vierekkäin omia lempiohjelmiamme Yle Areenalta.
Minulla on maailman paras äiti ja äidin mielestä minä olen maailman paras ja ihanin tytär!
Talviterveisin,
Matilda:)